TV Slingeland zendt vanaf vrijdag 10 april opnames uit van de uitvoering van The Passion zoals muziekvereniging Eendracht die uitvoerde op 18 april 2019 in de Jacobuskerk in Winterswijk. Eendracht stelt de opnames ter beschikking, ook aan onder het ziekenhuis en verschillende zorginstellingen.
De opnames zijn niet alleen een registratie van de uitvoering, maar tonen ook beelden die in de weken voor de opnames zijn gemaakt op verschillende locaties. Het is een mix van muziek van het fanfareorkest, solozang, begeleiding door een combo en het verhaal wordt verteld door Ilsw Saris. Eén van de hoofdrollen wordt ingevuld door Rutger de Vries. The Passion is vanaf goede vrijdag 10 april tot met maandag 13 april, tweede paasdag, te zien bij TV Slingeland, vanaf 16.00 uur, in het tweede deel van het dan twee uur durend programma.