Vanaf januari 2020 is Villa Mondriaan een officieel geregistreerd museum én accepteert het museum de museumkaart.
Charlotte Rixten (26) is nu precies een jaar directeur bij Villa Mondriaan en ze heeft naast acht nieuwe tentoonstellingen het museum ook intern onder handen genomen. Villa Mondriaan toont al zes jaar het vroege werk van Piet Mondriaan, maar was tot nu toe niet een officieel geregistreerd museum. Het Museumregister waarborgt de kwaliteit van Nederlandse musea door hen constant te controleren op een uitgebreid programma van eisen.

Veel veranderingen zijn al doorgevoerd, maar de meest merkbare voor bezoekers komt in januari. Vanaf 1 januari accepteert museum Villa Mondriaan de museumkaart. Naast jeugd tot 18, die altijd al gratis het museum kunnen bezoeken, mogen nu ook alle museumkaarthouders gratis naar binnen