D66 vraagt voor de raadsvergadering van donderdag 26 september een interpellatiedebat aan over Boogie Woogie.

Loes ten Dolle van de eenmansfractie wil van wethouder Wim Aalderink weten “wat er is mis gegaan rondom het afhaken van Oost Gelre”. De gemeenteraad van Oost Gelre besloot per 1 augustus 2020 de subsidierelatie met de muziekschool te beëindigen. In de gemeenteraadsvergadering van juni had wethouder Aalderink nog gezegd dat Oost Gelre “absoluut niet” zou afhaken.

Een interpellatiedebat In Winterswijk is in een unicum, want het kwam nog nooit voor. D66 wil met de wethouder debatteren over zijn rol bij de gesprekken van de gemeenten Aalten, Oost Gelre en Winterswijk over de toekomst van Boogie Woogie. Zowel Aalten en Oost Gelre stoppen met het laten verzorgen van muziekonderwijs door de muziekschool. Er wordt voor gekozen de muziekverenigingen dit zelf te laten doen.

Heeft de wethouder genoeg gedaan om de andere twee gemeenten op andere gedachten te brengen? Heeft de wethouder wel voldoende met de vuist op tafel geslagen en was dat effectief genoeg? D66 vraagt zich dat af. Ook wil Ten Dolle van de wethouder weten wat de (financiële) gevolgen en risico’s zijn van het afhaken van de buurgemeenten.