Sinds een paar dagen wordt er hard gewerkt aan het drijvende podium, de catwalk, de opstellingen aan het water en alle voorzieningen die nodig zijn om het bevrijdingsfestival op 5 mei tot een succes te maken. Vanaf zondagmiddag 16.00 tot ver in de avond treden op ’t Hilgelo bij Winterswijk allerlei artiesten op, begeleid door leden van Excelsior, dan wel als solisten om de bevrijding te vieren. Zo is er een Euregionaal jeugdorkest dat een uitvoering geeft, treden Merel Geerdink (zang,gitaar) , gitarist Mart Hillen en het duo Beer en Eamon (piano en viool) op, zingt een groot mannenkoor, geeft Evolution, Penta Dance Department een dansshow, allemaal op het drijvende podium of de catwalk en is het dweilorkest Toontje Ongeregeld actief op het strand.
TV Slingeland verzorgt op 5 mei om 18.00 uur, 20.00 uur en 22.00 uur reportages van het bevrijdingsfestival.