Foto: Marco Lobeek, Winterswijk.Org

Het orkest ‘Toontje Ongeregeld’ uit Winterswijk eindigde als tweede op de 23e editie van de Dweilorkestendag in Groenlo op Hemelvaartsdag. De Feesttoetters uit Sassenheim gingen er met de winst van door en daardoor prolongeerden de Winterswijkers hun titel van vorig jaar niet.

In Groenlo deden er tien orkesten mee in de wedstrijdklasse.Vorig jaar eindigde Toontje Ongeregeld op de eerste plaats, dit jaar dus een treetje lager op het podium. Toch zijn de Winterswijkers blij met hun tweede plaats. “Alle lof voor de De Feesttoeters Sassenheim, van harte met die eerste plaats! Wij drinken nog een klein borreltje op onze prestatie en zeker tot volgend jaar!”, laat Toontje Ongergeld weten via Facebook.

Andere Achterhoekse deelname bestond uit ‘de (On)Wiezen uut ut Oosten’: een combinatie Valse Loch uit Beltrum en Dokter’s Swingende Infuustoeters uit Lichtenvoorde. Ook was er deelname van de ‘Grolsen’ zelf:  ‘Mini Knuffle’ uit Groenlo deed mee. Een formatie die bestaat uit muzikanten van het dweilorkest de Knolle en de slagwerkers van de Shuffle Percussion Group.