Tweetal haalt 6.275 euro op voor Estinea Oostervoort

Tweetal haalt 6.275 euro op voor Estinea Oostervoort
Foto: Bram Beckmans

Op zaterdag 10 maart nam Lisa Heutinck-Lubbers namens Estinea Oostervoort een cheque van 6.275 euro in ontvangst van William Slotboom en Han Helmers. Het tweetal deed vorige maand mee aan Expeditie Noordkaap. Een autotocht van bijna 7.000 kilometer vanuit Lichtenvoorde naar Scandinavië en weer terug. Dankzij sponsoren werd geld opgehaald waar de woonlocatie mooie dingen mee kan realiseren.

De vestiging van Estinea aan de Oostervoort 13a wordt bewoond door twaalf ernstig meervoudig gehandicapten en is in 2006 ontstaan uit een initiatief van de ouders van cliënten Feline, Ruben en Jeroen. Jeroen is de zoon van William Slotboom. William is nog altijd erg betrokken bij de woonlocatie en besloot daarom ook om voor de Expeditie Noordkaap, die hij samen met zijn schoonzoon Han Helmers reed, sponsoren te regelen en zo een mooi bedrag voor Estinea bij elkaar te rijden. William blikt terug op de expeditie: “Een paar jaar geleden hadden Han en ik al het idee om een keer mee te doen. Dit jaar werd dat werkelijkheid en achteraf was het echt uniek om dit mee te maken. Zo reden we vanaf het startpunt in Lichtenvoorde direct door naar ons eerste hotel in Finland. 2.600 kilometer verder. Iedere dag ontvingen we coördinaten, waarmee we de snelste route naar onze nieuwe bestemming moesten berekenen. Je maakt dan onderweg van alles mee. We reden veel over ijswegen, stonden oog in oog met grote elanden en het uitzicht op de landschappen was ook fantastisch.” De tocht van William en Han begon in Lichtenvoorde. Vanuit daar vertrokken ze achtereenvolgend naar Duitsland, Denemarken, Zweden, Finland en Noorwegen en vervolgens weer terug. Het bleek een werkelijke belevenis, ook omdat het tweetal geld inzamelde voor het goede doel. “Het is belangrijk om deze speciale zorg meer aandacht te geven. Er wordt in het algemeen gekort in de zorg, alhoewel de vooruitzichten daarover nu weer iets beter zijn. Maar extra ‘dingetjes’ gaan niet meer. Met dit mooie bedrag kunnen de begeleiders vaker iets ondernemen met deze bijzondere groep cliënten en kunnen ze wat leuks voor deze locatie aanschaffen. Het is mooi om daaraan bij te dragen”, aldus William Slotboom.

Geweldig bedrag
Tijdens de overhandiging van de cheque klonk een welverdiend applaus voor William en Han, heerste er blijheid, maar ook deels verbazing onder de aanwezigen. Dit hoge bedrag had niemand aan zien komen. Lisa Heutinck-Lubbers van Estinea vertelt: “Dit bedrag, 6.275 euro, is echt ongelooflijk. Daar zijn wij, medewerkers en cliënten, William en Han ontzettend dankbaar voor. Hier kunnen we echt leuke dingen mee doen. Zo hebben we plannen om nieuwe smart-tv’s aan te schaffen voor de gezamenlijke ruimtes. Dan wordt het makkelijker om een specifiek programma of filmpje op te zetten voor de cliënten. Voor de rest moeten nog beslissen wat we gaan doen, wellicht kunnen we nog wat meer beleving creëren in de tuin. Er is in ieder geval heel veel mogelijk met dit mooie bedrag.”

Campagneteam Huntington
Het totale bedrag dat William en Han inzamelden met de expeditie was 12.550 euro. Waarvan 6.275 euro dus naar Estinea ging. De andere helft werd toebedeeld aan het Campagneteam Huntington. De moeder van Han kampt met de genetische, erfelijke en uiteindelijk dodelijke ziekte Huntington, waarbij symptomen vergelijkbaar met die van Alzheimer, Parkinson en ALS optreden. Het ingezamelde bedrag gaat in zijn geheel naar onderzoek, want tot op heden is er nog geen effectief geneesmiddel voor de ziekte gevonden.

Door: mediapartner Achterhoek Nieuws