verkeersveiligheid

verkeersveiligheid
Foto: Gemeente Winterswijk

Wethouder Rik Gommers stond woensdag 21 februari voor de klas om leerlingen van basisschool De Vlier les te geven over veilig gedrag in het verkeer. Kinderen moeten volgens de wethouder altijd goed opletten in het verkeer, zeker nu het glad is. “Ik ben zelf deze week keihard onderuit gegaan toen ik de straat overstak”, verklapte Gommers tot hilariteit van de kinderen.

Veel kinderen gaan op de fiets naar de middelbare school. Een hele overgang, vooral omdat kinderen steeds minder zelf naar de basisschool fietsen of lopen. Hun fietsvaardigheden en verkeersinzicht worden vaak overschat als ze de nieuwe en vaak langere route naar de middelbare school zelfstandig moeten gaan fietsen. Wethouder Gommers: “Het is belangrijk dat scholen aandacht besteden aan verkeersveiligheid. Leerlingen moeten op een veilige manier op school kunnen komen. De verkeersveiligheid rondom scholen heeft daarom onze constante aandacht.” 

De wethouder gaf de verkeersles in samenwerking met de stichting Verkeersonderwijs.nl. De leerlingen kregen via het online verkeerseducatieprogramma VerkeersLokaal verkeersvragen over verkeersituaties in Winterswijk te zien. Punten die zij al eerder als moeilijk of gevaarlijk hebben ingevoerd in het online programma, vormen de basis voor de lokale verkeersvragen. Ouders wordt gevraagd hierbij mee te kijken met hun kind, zij vormen een belangrijke schakel in de verkeersopvoeding. 

Het verkeerseducatieprogramma wordt uitgevoerd in opdracht van het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid (ROV) Oost-Nederland. Naast een lokale quiz in Winterswijk zijn er ook quizzen gemaakt voor scholen in Doetinchem, Aalten, Gendringen en Ulft.