In 2016 ontstond het idee bij AFM Aalten een actie te bouwen rondom een goed doel. Gekozen werd er voor het Nationaal Fonds Kinderhulp. Want een op de acht kinderen groeien in Nederland op in armoede. Als een kind uit zo’n gezin met stille armoe dan toch eens wordt uitgenodigd voor een feestje, moet het vaak ´nee´ zeggen. Omdat er geen geld is om een cadeautje te kopen. En daarom is er vanaf het eerste moment gekozen om het zeer lokaal te houden. In samenwerking met Isabella Kempers van Kinderhulp zijn er ideeën en plannen gesmeed. Pannenkoekenhuis & Partycentrum ’t Noorden in Aalten werkte vanaf het eerste moment mee en de live radio-uitzendingen kwamen vanuit die locatie. Het resulteerde in een groot succes en de opbrengst was ruim zestienduizend euro. Met veel ervaring en motivatie werd er al vroeg in 2017 plannen gesmeed voor een herhaling. Nog grootser werd er uitgepakt. Na vele maanden van voorbereiding begon 19 december de AFM Kinderhulpweek 2017. Zaterdagavond 23 december kon het eindbedrag bekend worden gemaakt. Een opbrengst waar niemand van had durven te dromen. 52.814.89 Euro !!!!!