Veel mensen kwamen zaterdagmiddag naar de receptie van RTV Slingeland vanwege het 25 jarig bestaan. Burgemeester Bengevoord sprak de aanwezigen toe en feliciteerde de vele vrijwilligers.

 

 

Twee medewerkers kregen een onderscheiding, Alco Vaartjes (57) en Nico Timmer (69) zij zijn zaterdag 28 oktober benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Zij kregen de Koninklijke onderscheiding met name vanwege hun jarenlange inzet voor de lokale omroep RTV Slingeland. Burgemeester Joris Bengevoord reikte de onderscheidingen uit bij de viering van het vijfentwintigjarig jubileum van RTV Slingeland in The Gallery in Winterswijk.

Verdiensten Alco Vaartjes
Alco Vaartjes is sinds 1995 actief bij de lokale omroep. Bij lokale omroep ‘De Lindenboom’ in Aalten was hij vanaf de oprichting tot 2003 werkzaam als vrijwilliger en radiomaker. Ook bij RTV Slingeland is hij al jaren een gewaardeerd bestuurslid en programmamaker. Hij was bestuurslid van de programmastaf radio en sinds zeven jaar is hij bestuurslid van de radio. Daarnaast is hij verantwoordelijk voor de aansturing van medewerkers en begeleidt hij nieuwelingen op het gebied van radiopresentatie. Alco Vaartjes is van groot belang voor de lokale omroep. Voor veel inwoners van Winterswijk vervult de lokale radio en televisie een sociale rol. Mede dankzij de vrijwillige inzet van Alco Vaartjes kan de lokale omroep bestaan en hiermee duizenden luisteraars en kijkers blijven informeren over nieuws uit Winterswijk en de regio.

Verdiensten Nico Timmer
Nico Timmer is ruim 25 jaar een gedreven bestuurder geweest voor schietvereniging Mercurius 75 te Winterswijk. In zijn bestuursperiode werd schietcomplex Jaspers gerealiseerd. Hij organiseerde het jaarlijkse westernweekend en het tweejaarlijkse Nederlands Kampioenschap Historische Wapens. Ook organiseerde hij jaarlijks nationale en internationale schietwedstrijden, zoals het Europees Politie Parcours. Daarnaast was hij twintig jaar bestuurslid van de Koninklijke Nederlandse Schutters Associatie (K.N.S.A.). Voor zijn vele vrijwilligerswerk is hij in 2001 onderscheiden met de zilveren penning van verdienste. Daarnaast is Nico Timmer ruim 19 jaar actief als vrijwilliger voor de stichting lokale omroep Winterswijk. Sinds 2012 werkt hij vooral op de afdeling televisie van RTV Slingeland als cameraman en editor.