Doetinchem krijgt weer een originele dansschool, zoals velen zich zullen herinneren uit vroegere jaren. De Doetinchemse ondernemer Anique Ruesen blaast nieuw leven in de dansstudio aan de Varsseveldseweg, die verder zal gaan onder de naam Citydance.

 

Citydance wordt het allround danscentrum van Doetinchem waarin alle dansvormen voor jong en oud terug te vinden zijn. Met een team van 35 docenten wordt er les gegeven in onder andere salsa, hiphop, breakdance, kizomba maar bijvoorbeeld ook yoga, BBB en pilates. Naast deze groepslessen en cursussen brengt Ruesen ballroom & latin terug in Doetinchem, na sluiting van de dansschool (voormalig Vieberink Dansstudio’s) eerder dit jaar.

De 44-jarige Ruesen is geen onbekende in de danswereld en draait al bijna twintig jaar mee als ondernemer. Onder de naam ACC Anique heeft ze een grote achterban trouwe leden opgebouwd in Doetinchem, Wehl, Gaanderen en Dieren. Ruesen: ‘Nu is het tijd om verder te bouwen’.

Momenteel wordt volop verbouwd in het pand. Er moet nog veel gebeuren, maar inschrijven voor de cursussen en groepslessen is al mogelijk. Het seizoen begint vanaf 28 augustus.

 

Een frisse wind door het pand, maar ook vertrouwde gezichten. Ruesen heeft hier bewust voor gekozen om de samensmelting van de bestaande leden van haar huidige dansschool en alle ballroom- & latindansers met een verleden in het pand op een ontspannen manier te laten verlopen.

Dansdocent Huib Massen is zo’n vertrouwd gezicht. Hij loopt naar eigen zeggen al zijn hele leven rond in de dansschool en begon met ballroom & latin bij Vieberink Studio’s. Hij neemt nu als docent een deel van de lessen bij Citydance op zich.

Ook dansdocenten van ACC Anique gaan mee naar Citydance en breiden hun lesaanbod uit in deze additionele locatie. Hiermee heeft Citydance vanaf september een weekvullend programma met dagelijks danslessen voor jong en oud.

Open dag

Zondag 27 augustus is de opening van Citydance en is iedereen welkom op de open dag. Tussen 12:00 en 16:00 kan de vernieuwde dansschool bekeken worden, worden er workshops en demonstraties gegeven en zijn alle docenten aanwezig voor een kennismaking.