Drinkwaterbedrijf Vitens bestond in 2016 jaar tien jaar en heeft dit gevierd door 100 kraanwatertappunten weg te geven.

 

Door middel van een wedstrijd kon iedereen kans maken op een watertappunt in zijn of haar gemeente. Om het tappunt te winnen moesten deelnemers een selfie met kraanwater insturen die ze hebben gemaakt op een festival in een café of restaurant. Het tappunt wordt geplaatst op een plek naar keuze en voorzien van de naam van de winnaar en de gemeente.

 

Inwoners van Winterswijk hebben dat gedaan en twee tappunten gewonnen. De winnaars zijn de familie Kubbe en Dorien Klein Holkenborg. In overleg met deze winnaars zijn de watertappunten geplaatst bij het oude raadhuis aan het Mevr. Kuipers-Rietbergplein en op de hoek van de Misterstraat en de Wierengastraat. Beide tappunten zijn inmiddels geplaatst en aangesloten op het waterleidingnet van Vitens.

 

Met deze actie hoopt Vitens de kraanwatervraag en daarmee ook het kraanwateraanbod van horeca en festivals op een positieve manier te stimuleren. Als we allemaal om kraanwater durven vragen, wordt het vanzelf normaal. De actie is onderdeel van de meerjarige ‘Kraanwater Graag’ campagne waarmee Vitens iedereen bewust willen maken van de waarde van ons kraanwater.