FC Trias Vrouwen 1 periodekampioen

FC Trias Vrouwen 1 periodekampioenWINTERSWIJK – Zonder zelf in actie te komen werd het eerste vrouwenteam van FC Trias afgelopen zondag periodekampioen in de 2e klasse. Orion uit Nijmegen, de enige ploeg die FC Trias nog kon achterhalen, ging met 1-2 onderuit tegen DVC uit Didam. FC Trias bleef ongeslagen in de periode en draait bovenin mee.
Voor aanvang van het seizoen waren de verwachtingen niet al te hoog gespannen. Trainer Henk Becks is aangenaam verrast over de prestaties van zijn ploeg. “We kwamen uit de derde klasse met een heel jong team. Het eerste doel was handhaving. Dat lukt met gemak. Dat we het zo goed doen is ver boven verwachting.” Aanvoerster Linda van Gerrisheim vult aan: “Ondanks onze jeugdigheid doen we voor niemand onder. We spelen attractief en scoren veel. Alleen tegen fysiek sterke tegenstanders hebben we het soms lastig.”
Aan een voorspelling waar het seizoen eindigt wagen beiden zich niet. “In elk geval komt er een toetje in de vorm van de nacompetitie. Maar nu gaan we eerst het periodekampioenschap vieren.”