skbentree

skbentreeWINTERSWIJK – Het Streekziekenhuis Beatrix gaat voortaan medicaties  extra controleren door ze aan het bed van de patiënt te scannen. Doel is ervoor te zorgen dat patiënten de juiste medicijnen, in de juiste dosering en op het juiste moment krijgen toegediend. Het SKB heeft daartoe vorige maand een contract getekend met leverancier MedEye in Deventer. Met de invoering van dit systeem wordt volgens de partijen de meest kwetsbare stap in het medicatieproces extra gecontroleerd.
Bestuurder van het SKB en Slingeland Ziekenhuis, Bert Kleinlugtenbeld: “Wij hebben patiënt- en medicatieveiligheid hoog in het vaandel staan en zijn dan ook erg trots om de veiligheid met dit systeem nog beter te garanderen.” 
“Mensen zijn, hoe goed ze ook hun best doen, lang niet zo goed in routinematige controles als computers”, vult ziekenhuisaptoheker Arjan Bulsink aan. “Tot nu toe hebben we ingezet op het controleren van geneesmiddelen met behulp van barcodes, maar die zitten niet op alle medicatie en maken niet alle benodigde controle mogelijk. MedEye is het eerste systeem dat alle controles wel computerondersteund kan uitvoeren.”