WINTERSWIJK – De nieuwe missie van SKB4Gambia kan misschien toch nog doorgaan in februari. Vorige week was de reis nog afgeblazen wegens de grote politieke onrust door de machtwisseling in het West-Afrikaanse land. “Maar we hebben nu een aanbod van TUI gekregen om op 2 februari te vliegen”, aldus voorzitter Carla Klein Breteler van SKB4Gambia. “En dat hebben we nu in beraad”.
In de missie helpen medisch specialisten, verpleegkundigen en technici van het Streekziekenhuis Koningin Beatrix een plaatselijk ziekenhuis in Gambia gedurende anderhalve week met ingrepen en behandelingen van patiënten en onderhoud en reparatie van apparatuur.
Of er een compleet team zal afreizen naar Gambia is nog niet zeker, “want een deel van onze mensen staat nog erg huiverig tegenover de situatie daar en een aantal heeft nog geen beslissing genomen. TUI zegt dat het reisadvies weer positief is, maar sommigen willen eerst het officiële advies van het ministerie afwachten.We gaan in ieder geval met een technisch team om beademingsapparatuur te installeren. TUI heeft ons tot donderdag een optie gegeven, dus dan beslissen we of we met een compleet team of met alleen de technici gaan”.