gemeentehuis1

gemeentehuis1WINTERSWIJK – Van de 91 thuishulpen van het failliete TSN die in Winterswijk werkten, zijn er inmiddels 60 aangenomen bij een van de vijf zorgaanbieders, die de activiteiten in deze gemeente hebben voortgezet. Dat antwoordde wethouder Ilse Saris vanavond op vragen van het CDA-gemeenteraadslid Wim Elderdink.

Volgens Saris is de overgang voor zowel medewerkers als clienten goed verlopen. De TSN’ers zijn met voorrang aangenomen, ze worden conform de CAO beloond, hebben hun dienstjaren behouden en er zijn zoveel mogelijk koppels van medewerkers en klanten behouden. De meeste klanten (132) zijn naar Zorgkompas en T-zorg (99) gegaan, terwijl de overige naar de drie andere aanbieders zijn verhuisd. Dat niet alle 91 TSN’ers zijn overgegaan, komt onder andere doordat sommigen vanwege hun leeftijd zijn gestopt en anderen niet hebben gesolliciteerd. Saris betreurde de opstelling van de FNV, die de medewerkers van TSN adviseerde niet te solliciteren bij ‘de vijf’ om zo de door de bond betwiste transitie te frustreren. De FNV gaf de voorkeur aan Buurtzorg.

Saris prees de vijf zorgaanbieders die volgens haar af en toe hun nek hebben uitgestoken in belang van klanten en medewerkers.