Na 20 jaar keerde Hens van de Walle dit seizoen terug als lid van de WDV. Hij is het dammen nog niet verleerd en staat na 10 wedstrijden (verrassend?) keurig in de middenmoot.

 

 

Na een goed gespeelde opening deed John van Laarhoven in het middenspel een onjuiste positionele zet, waardoor Jan Elgershuizen middels een forcing een schijf won. John verdedigde daarna goed en verraste Jan in het eindspel met een dure combinatie, die hem doorbraak naar dam bezorgde. Door enkele sterke zetten wikkelde Jan echter af naar een overmachtseindspel wat hem de winst opleverde (0-2).

 

Wim Klaassen overzag vroeg in de partij een listige combinatie van Frank ten Hagen wat schijfwinst opleverde. Naarmate de partij vorderde kreeg Frank steeds minder grip op de partij en leken er nog remisekansen te komen. In het eindspel deed Wim echter een foutieve zet, waardoor Frank, middels een combinatie, doorbrak naar dam en won de partij (0-2).

Erik Oonk haalde in zijn partij al vroeg een combinatie naar dam door een foutje van Thomas. Thomas kon de dam afpakken ten koste van één schijf. Hierna deed Thomas het positioneel beter en was het niet te zien dat Erik een schijf voor stond. Vervolgens kreeg Thomas doorbraak naar dam middels een 3 om 4, waarna Erik nog net remise kon maken (1-1).

 

Erik ten Hagen kwam in zijn partij tegen Zeeg Jongkoen langzamerhand steeds beter te staan door wat mindere afruilen van Zeeg, waardoor Erik het centrum innam. Er zaten nog wel remisemogelijkheden in de stand, maar toen Zeeg in het late middenspel een foutieve zet deed, kon Erik de partij nog eenvoudig naar zich toe trekken (2-0).

 

Wim Bennink en Hens van de Walle namen beiden een voorpost in hun partij. Op een gegeven moment wachtte Wim te lang af en kreeg Hens een sterke voorpost, waardoor die positioneel beter kwam te staan. Hens haalde vervolgens dam, waarna Wim nog hoopte op een foutje van de tegenstander, maar Hens speelde het zorgvuldig uit en nam de volle winst mee naar huis (0-2).

 

Buiten de competitie om liet Wim Sonderen Paul Hageman en Augustin Saouadogo het eerste uur flink zweten met een aantal damfragmenten. Daarna speelden ze een partij tegen Wim, waarbij beiden gebruik mochten maken van 3x terugzetten. Uiteindelijk eindigden de partijen in remise.

 

 

Door de overwinning sluit Hens aan bij de rest van het veld. Bovenin blijft Erik ten Hagen ruim aan kop. De stand is te zien op: http://members.chello.nl/c.spruijt2