mammaloe

 

mammaloeWINTERSWIJK – Actrice Marijke Bakker, bekendgeworden als Mammaloe, de echtgenote van tv-clown Pipo, blijkt toch geen Winterswijkse roots te hebben. Dat heeft de site Oud-Winterswijk uitgezocht naar aanleiding van de immer terugkerende opmerkingen dat ‘Mammaloe’ de dochter zou zijn van de bekende Winterswijkse arts dr. Bakker.

Oud-Winterswijk, van initiatiefnemer Hans Tenbergen schreef de nu 83-jarige daarover en…

… kreeg het volgende antwoord:

 

Geachte heer Tenbergen,

De door u gezochte Dr. Bakker heeft wel overeenkomsten met mijn vader, maar was niet mijn vader: zijn wieg stond in Doesburg (1902), hij studeerde wis- en natuurkunde in Amsterdam, hij promoveerde in scheikunde, en was zijn beroepsleven als leraar scheikunde werkzaam in Maastricht, alwaar mijn wieg stond.
Jammer dat ik u niet verder kan helpen met uw onderzoek naar de geschiedenis van Winterswijk, waar ik u veel succes mee wens.
mijn hartelijke groeten,
Marijke Bakker