kwcross2016 2

 

kwcross2016 2WINTERSWIJK – Atleet Koen Vossers uit Hengelo (G.) heeft zondag zijn titel op de hoofdafstand van de KroeseWeverscross in Winterswijk met succes verdedigd. Hij was zelfs aanmerkelijk sneller dan vorig jaar, waardoor hij de concurrentie al snel van zich kon afschudden. Lars Duistermaat van het organiserende Archeus volgde op eerbiedige afstand. Zijn clubgenote Sandra Wassink bezorgde de vereniging wel een overwinning. Op de 10 km finishte de Meddose als snelste van het veld.

Vossers nam vanaf de start op de nieuwe atletiekbaan van Archeus het initiatief en kon al binnen een kilometer zijn naaste belager Lars Duistermaat op afstand zetten. ‘Ik wilde snel starten en kon dat tempo gelukkig goed vasthouden’, aldus de atleet die in Winterswijk al diverse zware wedstrijden, waaronder de Koopman Bergrun op zijn naam schreef. ‘Ik heb de laatste tijd goed door kunnen trainen en kon daarom weerstand bieden aan de wind die in de tweede ronde flink de kop opstak.’ Mede doordat op het parcours wat minder boomstammen waren gelegd en de ondergrond niet zo modderig was als vorig jaar, kon Vossers zijn parcoursrecord nog eens met anderhalve minuut aanscherpen tot 34.26. Lars Duistermaat van Archeus liep ook sneller dan in de vorige editie, maar kon toch niet tippen aan de oppermachtige Vossers. Stefan Stroick uit Borken, vier jaar geleden nog winnaar van de korte cross, completeerde het podium.

Bij de vrouwen waren de rollen van vorig jaar wel omgedraaid. Toen moest Sandra Wassink uit Meddo nog haar meerdere erkennen in Dorothé Vrieze uit Zelhem, ditmaal bezorgde Wassink Archeus met groot gemak de enige afstandsoverwinning. 

De 5,3 kilometer was een makkelijke prooi voor de 15-jarige talent Ibrahim Abdi Ali uit Groenlo, die vorig jaar nog de jeugdcross won. Guus Beking uit Tonden finishte een minuut later, net voor Archeus-loper Wouter Vreeman. Bij de vrouwen was het Linda Ooms die de overwinning op de sprintcross opeiste, voor Saskia Weinans uit Gendringen en Chantal Oortgiese van Archeus.

De lustrumeditie van de KroeseWeverscross trok bijna 300 lopers naar het nieuwe complex de Hunenbulten.  Het deelnemersveld bestond bij zowel de jeugd als bij de volwassenen uit toppers en recreanten uit de regio en de Duitse grensstreek. Voor de organisatie pakte de eerste cross met chipregistratie goed uit. Alle uitslagen en klasseringen waren al binnen een uur na de finish van de laatste deelnemer compleet.  Jos Bongers van sponsor KroeseWevers maakte na afloop bekend dat het accountantsbureau de loop ook de komende drie jaar zal gaan sponsoren.


De top 3 op alle afstanden is als volgt.

Korte jeugdcross (1,6 km)
Jongens
1. Mick Peppelinkhausen Groenlo 7.04
2. Luca Dunnewold Winterswijk 7.11
3. Luke Hiddink Winterswijk 7.24

Meisjes:
1. Lara Bouma Tolbert 8.02
2. Emma de Koning Winterswijk-Kotten 8.58
3. Reesa Bot Winterswijk 9.14

Atletiek4you:
1. Luuk Sonderen Winterswijk 8.27
2. Nina Sonderen Winterswijk 8.45
3. Leonardo Perreira Winterswijk 9.13

Lange jeugdcross (2,5 km):
Jongens
1. Farhaan Abdi Ali Groenlo 10.13
2. Jesse Nijmeijer Winterswijk 10.19
3. Mart Hulzink Winterswijk 10.31

A4Y:
1. Pascal Kraaijenbrink Lichtenvoorde 13.17
2. David van Elst Lichtenvoorde 13.33

Korte cross (5,3 km)
mannen
1. Ibrahim Abdi Ali Groenlo 18.18
2. Guus Beking Tonden 19.11
3. Wouter Vreeman Winterswijk 19.19

Vrouwen:
1. Linda Ooms Tonden 20.24
2. Saskia Weinans Gendringen 20.48
3. Chantal Oortgiese Winterswijk 21.58

Lange cross (10 km)
Mannen
1. Koen Vossers Hengelo (G.) 34.26
2. Lars Duistermaat Winterswijk 35.58
3. Stefan Stroick Borken 36.18

Vrouwen:
1. Sandra Wassink Winterswijk Meddo 45.49
2. Dorothé Vrieze Zelhem 47.53
3. Marion Stokman Gaanderen 50.15