Het bestuur en het Beurscomité van M8erhoek hebben besloten de Beursvloer van 2014 voorlopig niet door te laten gaan. De Maatschappelijke Noaberschap & Netwerk Beursvloer 2014 zou donderdagmiddag 24 april plaatsvinden in stadion de Vijverberg. De voornaamste reden voor het niet door laten gaan van de Beursvloer is dat de verhouding ondernemers oftewel de bieders en de maatschappelijke organisaties teveel uiteen liggen.

‘In 2013 zijn ruim 40 matches gerealiseerd, met een totaalwaarde van meer dan € 24.000,00, aldus van Campen. Van Campen is al meerdere jaren zeer actief in de regio om het maatschappelijke klimaat in de Achterhoek op een gezond peil te houden. ‘Dit jaar waren er heel veel aanmeldingen van maatschappelijke organisaties en verenigingen maar stond het niet genoeg in verhouding tot het aanbod vanuit het bedrijfsleven. Het zou dan op een groot fiasco uitlopen. Teveel vraag en te weinig aanbod.

De ondernemers zouden schrikken van vele aanvragen en zich wellicht hier ongemakkelijk bij
voelen. De maatschappelijke organisaties en verenigingen zouden gefrustreerd raken doordat ze
geen of te weinig mooie matches kunnen maken’, zo zegt van Campen. Het bestuur en het Beurscomité gaan zich beraden over een mogelijke Beursvloer in het najaar of een
verschuiving naar volgend jaar. Oorzaak van het geheel zou volgens bestuur en comité zeker liggen aan de huidige economische ontwikkelingen. Ondertussen kan het bedrijfsleven zich blijven aanmelden voor de volgende beursvloer.