Op zondag 15 december 2013 vindt de jaarlijkse landelijke wijziging van de dienstregeling voor trein en bus plaats. Ook in de meeste regio’s waar Arriva het openbaar vervoer verzorgt zullen wijzingen doorgevoerd worden, zo ook in de regio Achterhoek Rivierenland.

Alle openbaar vervoerbedrijven kunnen wijzigingen doorvoeren voor de nieuwe dienstregeling, die geldig is van zondag 15 december 2013 tot en met zaterdag 13 december 2014. Door elk jaar gezamenlijk de dienstregeling te wijzigen, kan de kwaliteit van het openbaar vervoer verbeterd worden door bijvoorbeeld betere aansluitingen aan te bieden.

Reizigers kunnen alle wijzigingen in de dienstregeling raadplegen via de website arriva.nl/gelderland. De belangrijkste wijzigingen voor de buslijnen:

 Wijzigingen in de vertrek- en aankomsttijden voor een goede aansluiting op de treintrajecten in de regio.
 Lijn 89 Zutphen Beverbus en lijn 40 Medelbus komen te vervallen.
 Nieuwe buurtbuslijn 199 Eibergen – Rekken – Haaksbergen.

De belangrijkste wijzigingen voor de treintrajecten:

 Tijdens de ochtendspits (06.00 – 09.00 uur) vertrekken de treinen op het traject Arnhem – Winterswijk 3 minuten eerder om de aansluitingen in Arnhem te verbeteren. Alle treinen tussen Tiel en Arnhem vertrekken 7 minuten eerder. Op arriva.nl/gelderland kunnen reizigers via