Op treinstation Aalten zijn de wachthuisjes verwijderd waardoor mensen in de wind en regen moeten wachten. De Partij voor de Dieren fractie Gelderland vindt dit met het vooruitzicht op het gure herfst- en winterweer onwenselijk. De fractie heeft gevraagd waarom de wachthuisjes zijn verwijderd.

Op dit moment zijn er plannen om het traject van de spoorlijn Arnhem-Winterswijk te verbeteren. Een van de doelen is om meer comfort te realiseren tijdens de wachttijd op stations. Daarom vindt de fractie het erg vreemd dat de wachthuisjes zijn verwijderd op perron Aalten. Hierdoor zijn schuilmogelijkheden verdwenen en moeten mensen in de wind en regen op hun trein wachten.

Tijdens werkzaamheden zijn deze wachthuisjes afgebroken. Er zijn geen plannen om de wachthuisjes terug te plaatsen. De reden die daarvoor wordt geven is dat het onveilig is, omdat het perron te smal is. Het is onduidelijk waarom dit als onveilig wordt beschouwd, aangezien er voorheen wel wachthuisjes op het perron aanwezig waren. Ook zijn er vergelijkbare smalle perrons die wel wachthuisjes hebben, bijvoorbeeld Vorden en Ruurlo. Verder zijn er genoeg mogelijkheden om schuilgelegenheden te bouwen die smaller zijn. De Partij voor de Dieren fractie Gelderland heeft aan het college van de Gedeputeerde Staten gevraagd waarom de wachthuisjes zijn verwijderd.

De Partij voor de Dieren vindt het belangrijk dat er voldoende voorzieningen, zoals schuilmogelijkheden zijn. Daarom heeft de fractie ook om een overzicht van de voorzieningen op de stations in Gelderland gevraagd.