Vanaf heden zijn alle zeven vestigingen van de Bibliotheek Oost-Achterhoek voorzien van een professionele voorziening voor gratis WIFI. Daarmee wil de bibliotheek informatie voor iedereen op een laagdrempelige manier beschikbaar stellen. Was het gebruik van de vaste internetpc’s in de bibliotheek al gratis, nu komt daar dus een zeer snelle open WIFI-verbinding bij.

 

 

In het voorjaar konden de bezoekers van de bibliotheek in Winterswijk al kennis maken met de snelle WIFI. Het gebruik van deze digitale dienst beviel zo goed dat de Bibliotheek Oost-Achterhoek besloten heeft om deze proef een permanent karakter te geven en daarnaast de bibliotheken in Borculo, Ruurlo, Eibergen, Neede, Groenlo en Lichtenvoorde ook te voorzien van deze voorziening.

Met uw laptop, smartphone of IPad maakt u eenvoudig verbinding met het internet. Er zijn dus geen kosten aan verbonden en u hoeft bovendien niet te wachten tot er een computer beschikbaar komt. Op deze wijze kunt u in de bibliotheek rustig werken, studeren of een afspraak voorbereiden. De bibliotheek wordt zo een prima werk- of ontmoetingsplek met vrienden, zakenrelaties of klasgenoten. Ook bij een bezoek aan de bibliotheek met kinderen kunt u, na het uitzoeken van uw eigen boeken en onder het genot van een kopje koffie, even rustig uw mail lezen terwijl zij op de jeugdafdeling rondneuzen.

Om hiervan gebruik te maken, accepteert u enkel de gebruikersvoorwaarden voor draadloos internet van de Bibliotheek Oost-Achterhoek (deze krijgt u automatisch te zien als u verbinding maakt met het WIFI-systeem van uw bibliotheek). Ga voor meer informatie naar uw bibliotheekvestiging. Onze medewerkers staan u graag te woord.