In 1914 werd, aan de Freule van Dorthstraat, School N in gebruik genomen. Meer dan tweeduizend leerlingen hebben op deze school, die nadien de naam De Keizersschool kreeg, gezeten. Honderd jaar later is er, op zaterdag 5 april 2014, een gelegenheid om nog één keer met z’n allen samen te komen.

“Plotseling bleek dat er meerdere personen bezig waren om iets op poten te zetten in de trant van een reünie. Aan het woord is Wim Mengerink. “Een paar jaar geleden hebben Joop Bruil en ik een reunie georganiseerd naar aanleiding van een schoolfoto uit 1958. Het enthousiasme van de toenmalige deelnemers was geweldig. Toen ik hoorde dat Raymond Ubbink het idee had opgevat om iets te organiseren voor iedereen die op deze school heeft gezeten, heb ik contact met hem opgenomen. Raymond was inmiddels al met zijn ex-klasgenote Marja Mentink in gesprek”.

Marja benadrukt per direct de intensiviteit die gepaard gaat met zo’n grote opzet. “We waren in februari al bezig met de eerste vergaderingen. De beslissing dat we de commissie niet groter maken dan deze drie personen was snel een feit. Je moet de lijnen in eerste instantie kort houden, maar we weten nu ook al dat we heel graag een beroep willen doen op mensen die mee willen helpen”, aldus de altijd vrolijke Winterswijkse.

Geen schoolgebouw meer
Eind jaren tachtig is de school helaas afgebroken. Er staan nu woningen en de enige herinnering aan toen is de straatnaam: Plein Keizers. Er moest dus een andere plek komen om deze bijeenkomst te organiseren. Het drietal had haar zinnen al snel op Partycentrum Nijenhuis gezet en gelukkig wil de familie Bulten haar zalencentrum beschikbaar stellen. Deze locatie biedt namelijk ruimte genoeg, maar is bovendien op loopafstand van het voormalig schooladres. “De reünie is voor iedereen die leerling was of heeft gewerkt op deze school aan de Freule van Dorthstraat We hebben wel een maximum aan het aantal gasten gesteld”, vult Ubbink zijn teamgenoten aan. Er moet namelijk voor een ieder letterlijk en figuurlijk ruimte zijn om te genieten.

Opgeven
Op de vraag naar praktische zaken neemt Wim het woord over en vertelt over de Facebookpagina die al een tijdje actief is. Inschrijven is mogelijk vanaf 1 september en er zal ook een speciaal e-mailadres aangemaakt worden. “We hopen eigenlijk vooral dat het nieuws zich zal uitspreiden via mond tot mondreclame. Het zou zo jammer zijn als er na zaterdag 5 april 2014 mensen teleurgesteld zijn, omdat ze van niets wisten. Daarentegen is het voor ons echter onmogelijk om iedereen persoonlijk te benaderen”, besluit de commissie haar verhaal.