De huissleutels verstoppen op een vaste plek, bijvoorbeeld onder een bloempot, is zeer riskant. De politie raadt dit dan ook af. Inbrekers gaan vaak als eerste op zoek naar deze sleutels.

 

Veel mensen verstoppen de huissleutel voor huisgenoten of familieleden, om hen gemakkelijk toegang tot de woning te verschaffen. Ze vergeten dat ook inbrekers daardoor eenvoudig naar binnen kunnen komen. Inbrekers kennen de plekjes zoals onder de deurmat, onder een bloempot of in een kast in de schuur. De sleutels worden achteraf weer ‘netjes’ teruggelegd en de bewoner loopt het risico dat de inbreker nog een keer terugkomt. In de Achterhoek worden dergelijke inbraken regelmatig gepleegd. Omdat er geen sporen van braak te vinden zijn, wordt het bovendien moeilijker om de daders op te sporen. Geef inbrekers geen kans!