arrivatrain

Vanaf 10 december 2023 gaat de nieuwe dienstregeling voor trein en bus van start in de regio Achterhoek en Rivierenland. Ook start de nieuwe dienstregeling van Arriva in Twente. De dienstregeling in Achterhoek en Rivierenland bevat verschillende aanpassingen en verbeteringen voor zowel trein-als buslijnen. Voor de gehele dienstregeling geldt dat Arriva in overleg met opdrachtgever provincie Gelderland een maatwerkdienstregeling heeft samengesteld die zo goed mogelijk past bij de behoeften van de reizigers. Dat geldt vanzelfsprekend ook op de Vechtdallijnen en voor Arriva’s nieuwe concessiegebied Twente waar de provincie Overijssel opdrachtgever is.

Wijzigingen dienstregeling trein Achterhoek en RivierenlandDe treinen tussen Tiel en Arnhem blijven de gehele werkdag 2 maal per uur rijden. Reizigers kunnen nu ook op zondagavond met de trein van Arnhem (om 23.35 uur) naar Doetinchem verder doorrijden naar Winterswijk.Wijzigingen dienstregeling bus Achterhoek en Rivierenland– Op werkdagen gaan er vaker Arriva bussen van en naar Doetinchem rijden. Vanuit Dinxperlo rijdt de bus voortaan de hele dag 2x per uur, vanuit Gendringen en Ulft de hele dag 4x per uur. Ook de verbinding van Doetinchem met Ruurlo verbetert, in de middagspits gaat de bus 4x per uur rijden. – De lijnen 73 en 74 worden uitgebreid in de avonduren en het weekend. Voor reizigers tussen Winterswijk en Enschede betekent dit een overstapvrije verbinding met 20 minuten tijdwinst. Vanuit Varsseveld is dit zelfs 25 minuten tijdwinst. Bovendien gaat lijn 74 op deze momenten ook station Lichtenvoorde-Groenlo aandoen. De huidige lijn 470 komt hierdoor te vervallen.– De lokale lijn 1 in Doetinchem komt te vervallen.– Lijn 57 rijdt in de nieuwe dienstregeling in de avonduren twee uur langer door vanaf Deventer richting Lochem.Wijziging dienstregeling trein VechtdallijnenOp zondag kunnen reizigers in de nieuwe dienstregeling een uur eerder (om 7:25 uur) naar Almelo reizen en een uur eerder in Twente en in de rest van het land zijn.Nieuwe dienstregeling TwenteArriva gaat vanaf zondag 10 december ook in Twente met bussen en treinen rijden. Met de nieuwe dienstregeling 2024 in Twente breidt Arriva het openbaar vervoer uit met een aantal nieuwe snelle verbindingen. Bovendien worden meer ritten aangeboden op veel lijnen en biedt Arriva betere treinaansluitingen. Ook het platteland van Twente is goed bereikbaar: in alle dorpen blijven de huidige buslijnen rijden. In aanvulling daarop rijden door tientallen kleine plaatsen de buurtbussen, bestuurd door vrijwillige chauffeurs.  Arriva heeft een dienstregeling gemaakt waarin bussen beter aansluiten op de Vechtdallijnen, er is een betere spreiding van ritten, een nieuwe snelle route in Oldenzaal, de bus gaat vaker naar Glanerbrug, sneller naar Enschede-zuid, vaker naar Enschede-oost, vaker en flexibel in de avond en er zijn extra vroege treinritten op het traject Zutphen-Hengelo-Oldenzaal. De 104 Volvo-bussen die voor het uitvoeren van de dienstregeling worden ingezet, zijn allemaal elektrisch. De volledige nieuwe dienstregeling is te vinden op arriva.nl/dienstregeling of rrreis.nl

Arriva adviseert reizigers altijd de reisplanner te checken voorafgaand aan de reisOp arriva.nl/dienstregeling  staat alle informatie over de nieuwe dienstregeling die vanaf 10 december ingaat. De aangepaste dienstregeling is nu ook zichtbaar in de reisplanners. Vanaf zondag 10 december kan de hele reis, van deur tot deur, ook vooraf worden gepland en betaald via de glimble app van Arriva (te downloaden via www.glimble.nl).