Op zaterdag 18 november vindt de tiende editie van de Dag van de Achterhoekse Popmuziek (DAP) plaats. DAP is hét evenement waar artiesten en locaties laten zien wat de Achterhoekse muziekscene in pacht heeft. Wat in 2014 begon als een spetterende avond op één locatie, is inmiddels uitgegroeid tot een groot Achterhoeks evenement, verspreid over méér dan dertig locaties en met honderden deelnemende muzikanten uit de streek.

Tijdens dit evenement zullen er op verschillende locaties in de hele Achterhoek meer dan vijftig acts te zien en te horen zijn, optredens door Achterhoekse muzikanten! In Winterswijk vinden de muzikale activiteiten plaats bij Boogie Woogie Cultuurcentrum in het muziekcafé aan de Roelvinkstraat 2. De muziekgenres die de artiesten bezigen variëren van hiphop tot hardstyle en pop. Optredens in muziekcafé Boogie Woogie ’s Avonds van 19:00 tot 23.00 uur is Boogie Woogie Cultuurcentrum het middelpunt van de lokale en regionale popmuziek.

Deze organisatie is hét centrum voor cultuureducatie in de regio Oost-Achterhoek, met alles op het gebied van muziek, dans en beeldende kunst. Het cultuurcentrum geeft met zijn professionele poppodium in de foyer van de school, beginnende en gevorderde bands, DJ’s en solisten de kans op te treden voor de inwoners van Winterswijk en daarbuiten. Beleef hier een heuse muziekcafé sfeer in informele gezelligheid.

Er zijn concerten door Next Generation, Julia Wagendorp/ Maud, Sven Ros, Just That, Marjolijn van der Zaag, DAN Mango, Maslo’s Equipe en Black Picasso. Doordat de line-up divers en verrassend is zal het programma een groot publiek aanspreken. Geïnteresseerd? De optredens bij Boogie Woogie zijn op 18 november gratis te bezoeken. Meer informatie over de dag van de Achterhoekse Popmuziek vind je via http://dagvandeachterhoeksepopmuziek.nl/ __________________________________