Geïnteresseerde burgers kunnen op 27 september tijdens de EUREGIO adviesdag in Glanerbrug antwoorden krijgen op individuele vragen over grensoverschrijdend wonen en werken. Het aanbod van het GrensInfoPunt (GIP) EUREGIO is gratis.

Op de EUREGIO adviesdag in Glanerbrug zullen deskundigen op het gebied van belasting, pensioen en sociale verzekeringen beschikbaar zijn voor voormalige, huidige en toekomstige grenspendelaars voor een persoonlijk gesprek. Nieuw is de deelname van de Duitse Familienkasse, dat voorlichting geeft over Kindergeld (kinderbijslag) en Kinderzuschlag (kindertoeslag) en ook nieuw GrensWerk, een samenwerkingsverband van de Agentur für Arbeit, het UWV, de gemeente Enschede en de EUREGIO op het gebied van arbeidsbemiddeling in zowel Duitsland als Nederland. Michael Paskert, adviseur van EURES en GrensWerk, vat de voordelen voor werkzoekenden als volgt samen: “GrensWerk is het knooppunt voor werkgelegenheid in het buurland. Een snelle check van het CV, een directe lijn naar geïnteresseerde werkgevers of informatie over internationale financieringsinstrumenten zijn slechts enkele aspecten van het advies van onze arbeidsmarktexperts.”

Het evenement in het EUREGIO-vergadercentrum Terhaar-sive-Droste, Gronausestraat 1258-1260, begint om 10 uur en eindigt rond 14 uur. Deelname is gratis en een aanmelding is niet nodig. Vragen over de adviesdag kunnen ook telefonisch worden beantwoord op (053) 4605151.

Meer info over toekomstige evenementen, alsook algemene informatie zijn te vinden op www.gipeuregio.eu.