Een ontdekkingsreis naar een fascinerende nieuwe vorm van maatschappelijk-economische ontwikkeling, met focus op de ontwikkeling van onze democratie. Kom mee op verkenning!

 

Wat betekent democratie voor jou? Ben jij van mening dat we allemaal een taak hebben in het zorgen voor een duurzame toekomst? Vraag je je soms misschien wel af, of het huidig stelsel nog voldoet? Sla jij aan op deze vragen, vanuit werk en/of privé? Kom dan vrijdagmiddag 15 september, samen met collega’s, vrienden, familie of alleen naar de Toltuin te Beltrum; deze middag en avond het toneel voor een intermezzo over het thema democratie met goede sprekers, een interactieve paneldiscussie, een (h)eerlijk aanschuifdiner en genoeg ruimte om te netwerken.

 

Keynote spreker Eva Rovers neemt je mee in een update van ons huidig systeem. Eva Rovers is schrijver en medeoprichter van Bureau Burgerberaad. In haar meest recente boek ‘Nu is het aan ons’ houdt ze een gloedvol betoog om democratie en politiek niet uitsluitend aan politici over te laten. Sinds 2017 schrijft Eva over manieren waarop gewone mensen zorgen voor buitengewone maatschappelijke veranderingen. Zij is een veelgevraagd deskundige op het gebied van democratische vernieuwing en treedt regelmatig op in de media.

 

We vervolgen met een dichtbij praktijkvoorbeeld. Reindert Augustijn (provincie Gelderland) vertelt over het ontstaan van het Gelders Klimaatadvies middels burgerberaad. Frank Landman (Everlast Consultancy) licht kaders en modellen voor de democratie in de 21ste eeuw toe.

We nemen een uitstapje, buiten Europa en westers denken, maken kennis met Ubuntu en andere filosofieën, waarin een diep democratisch fundament schuilt.

 

Het meest spannende is misschien wel de paneldiscussie. Samen actief aan de slag. Kunnen we tot een manifest komen met al titel ‘Eisen van de burger aan de politiek’? We maken hierbij dus gebruik van het uitdaagrecht.

We gaan in gesprek met elkaar op basis van stellingen. We breken muren af, leggen nieuwe verbindingen, werken aan crossovers. We werken aan serieuze inhoud met een knipoog en gemoedelijkheid. Wat wordt onze volgende stap?

Ben jij erbij? Kijk voor meer informatie en tickets op www.donut-festival.nl.