In aanloop naar de mooie voorspellingen biedt belevingspark en dierentuin Hof van Eckberge sinds deze week gratis zonnebrandcrème aan. Gasten tappen de crème uit een door zonnepanelen aangestuurde paal en krijgen automatisch advies omtrent de zonsterkte en het belang van een goede bescherming.De actualiteit en maatschappelijke bijdrage waren essentieel in de keuze om de service aan te bieden aan de gasten, aldus het management. “De rol van zonnebrandcrème in het voorkomen van huidkanker is actueler dan ooit. Hoe jonger je start met de juiste bescherming, hoe beter. We willen deze boodschap daarom, in samenwerking met Sundo NL en Nivea, júist bij de relatief jonge bezoekers in ons park uitdragen!”Je eigen flesje vol tappen is niet mogelijk, een ingebouwde sensor voorkomt misbruik, maar een dubbele beschermingslaag is uiteraard inbegrepen. Het management: “We vullen de paal natuurlijk aan als dat nodig is, dus liever een keer te vaak smeren dan te weinig!”.Het park én de paal zijn de gehele zomervakantie dagelijks geopend. Bij mooi nazomerweer wordt de service uiteraard verlengd.