Het Rode Kruis heeft voor de regio Winterswijk een aantal interessante vacatures.

Eerste hulpverleners

Eerstehulpverleners van het Rode Kruis bieden op vele manieren hulp zoals in de Coronacrisis, bij de opvang van vluchtelingen en op vele grote en kleinere evenementen. Je komt in actie als iemand hulp nodig heeft. Wat ga je doen? Als hulpverlener ben je getraind voor onverwachte situaties, op diverse evenementen. Is er iemand gewond of onwel? Tijdens een sportwedstrijd, een festival, een kermis of daar waar het Rode Kruis om ondersteuning wordt gevraagd, houd jij je hoofd koel en neem je je verantwoordelijkheid.

Onderwijs

Vind jij het leuk om onderwijsactiviteiten te verzorgen? Het Rode Kruis heeft dan een aantal vacatures die jou aanspreken. Heb je door de week wat tijd en draag je graag bij aan een maatschappelijke organisatie? Dan zoekt men jou! Het doel is het vergroten van respect, zelfredzaamheid en hulpbereidheid onder jongeren. In het team is plaats voor gastdocenten die het leuk vinden om samen met andere vrijwilligers aan de slag te gaan op scholen. Daarnaast zoekt men vrijwilligers die geïnteresseerd zijn in humanitair oorlogsrecht. Kern van humanitair oorlogsrecht is gelegen in het feit dat tijdens een oorlog niet alles geoorloofd is Belangstelling voor dit thema? In het team basisonderwijs is plaats voor iemand die het leuk vindt om samen met andere vrijwilligers hierover onderwijsactiviteiten te verzorgen.

Wat ga je doen?

Je verzorgt voor elk van de onderwijsactiviteiten minimaal 6-8 gastlessen per jaar in de regio. Je geeft de lessen op scholen voor basis- en of voortgezet onderwijs, samen met een collega-vrijwilliger. Hierbij zorgt het Rode Kruis ervoor dat je goed opgeleid wordt. Daarnaast zorgt het Rode Kruis voor de juiste ondersteuning.

Coördinator

Met al deze gastlessen inspireert het Rode Kruis leerlingen en studenten zich in te zetten voor een ander. Kinderen in de basisschoolleeftijd laat men o.a. kennis maken met EHBO. Wat ga je als coördinator doen? Aanvragen voor gastlessen, registreren en uitzetten onder de vrijwilligers om vervolgens de planning rond maken.

Voor meer info over de vacatures van het Rode Kruis en ander leuke vrijwilligerswerkfuncties zie onze site www.wuhwinterswijk.nl. Van maandag tm donderdag tussen 09:00 en 12:00 uur zijn onze coördinatoren bij Boogiewoogie aanwezig. Telnr. 0543 200026. E-mail info@wuhwinterswijk.nl De WUh is gesloten van 24 juli tm 25 augustus. Automaatje is van maandag tm vrijdag ook tijdens de vakantie tussen 09:00 en 12:00 uur telefonisch bereikbaar.