Op zondag 4 juni 2023 vindt vanaf 11.00 uur de 15e Südlohn-Oeding huttentocht plaats. In 12 hutten vermaken de deelnemende lokale restauranthouders fietsers met regionale en internationale specialiteiten.

Als je wilt deelnemen aan de huttentocht, hoef je je niet van tevoren aan te melden, begin gewoon met fietsen of, als je wilt, kun je ook wandelen. Toegang is mogelijk langs de gehele route. De totale afstand, 37,5 kilometer, kan bijvoorbeeld ook worden ingekort in vier afzonderlijke etappes van 8,4 tot 14,5 kilometer lang. Alle etappes en de hoofdroute zijn uiteraard aangegeven in de huttentourkaart, die voor 2 euro bij THUS e.V. te koop is. Als je de hele route rijdt, fiets je culinaire hoogstandjes van Münsterland via Beieren naar de Balkan in één dag. Bij de manege wordt de oefenbaan bij het nieuwe koetshuis geopend voor de huttentocht door de Bürgerstiftung Südlohn Oeding.

De flyers met informatie over alle herbergiers en hun “heerlijke aanbiedingen” zijn verkrijgbaar in vele VR-bank- en spaarbankfilialen in de regio en in diverse winkels en openbare instellingen in de dubbele gemeente – en natuurlijk bij de deelnemende herbergiers, bij THUS e.V. en te downloaden op www.suedlohn.de.