Scouts from Netherlands Thanking thier pre-tour guide from their bus
Deze zomer vertrekken ruim 2000 Nederlandse scouts naar Zuid-Korea voor de World Scout Jamboree, een internationaal Scoutingkamp dat eens in de vier jaar in een ander land wordt georganiseerd waar ruim 45.000 scouts uit meer dan 150 verschillende landen samen komen. Dit Hemelvaartsweekend komen de Nederlandse jongeren voor het eerst allemaal bijeen om elkaar nog beter te leren kennen en de laatste voorbereidingen te treffen.
Het programma van dit weekend, het contingentskamp, bestaat uit de laatste voorbereidingen voor de reis en het verblijf in Zuid-Korea. Daarbij ligt de nadruk op culturele verschillen en uitwisseling. Ook is er ruimte voor kennismaking met de andere deelnemers uit Nederland en het samen aangaan van buitensport- en samenwerkingsuitdagingen. Daarnaast is er tijd voor een feest en een spectaculaire opening en sluiting. Na dit weekend is iedereen klaar om naar Zuid-Korea te vertrekken en is de voorbereidingsperiode van ruim anderhalf jaar afgerond.
Het Nederlands contingent bestaat in totaal uit 35 troepen, bestaande uit ongeveer 36 jongeren tussen de 14 en 18 jaar oud en vier begeleiders die ondersteund worden door het contingent management team. Zij zorgen voor de organisatie van onder andere materiaal, programma, eten en drinken, transport en communicatie. Daarnaast gaat er nog een grote groep van ruim 500 (jong)volwassen scouts mee, die zich in Zuid-Korea inzetten als lid van het International Service Team (IST), als medewerker voor de Zuid-Koreaanse organisatie.
World Scout Jamboree
De World Scout Jamboree is een vierjaarlijks kamp voor scouts van over de hele wereld. Er doen ongeveer 45.000 scouts aan mee uit 150 verschillende landen. In 1937 en 1995 werd de Wereld Jamboree in Nederland georganiseerd. In 2023 organiseert Zuid-Korea de World Scout Jamboree van 1 t/m 12 augustus 2023.
Tijdens een World Scout Jamboree kamperen scouts uit de hele wereld op hetzelfde terrein, leren ze elkaar kennen en ervaren ze de cultuurverschillen. Samen met een voor- of nareis door het gastland maakt dit alles het tot een onvergetelijke ervaring voor jeugddeelnemers.