Provincie Gelderland organiseert op vrijdag 2 en zaterdag 3 juni de eerste editie van de Gelderse Natuurmakersdagen. Twee dagen vol excursies in natuurgebieden, bij natuur in de stad en in natuur op het platteland. Natuurvrijwilligers leiden bezoekers rond en laten zien hoe vrijwilligers bijdragen aan de natuur. Iedereen kan zich aanmelden en deelnemen aan één of meerdere excursies.

Excursies in de natuur, in de stad én het platteland

De excursies zijn verdeeld over de hele provincie op plekken waar de vrijwilligers werkzaam zijn: in de natuurgebieden, op het platteland en in de stad. De excursies zijn heel verschillend: leer bijvoorbeeld hoe visonderzoek werkt, zie wat er voor planten en dieren in de stad wordt gedaan, bezoek een biologische boerderij, ontdek hoe voedselbossen werken of ga op expeditie door prachtige Gelderse natuurgebieden.20.000 natuurvrijwilligers in Gelderland

De Gelderse Natuurmakersdagen staan dan in het teken van de natuurvrijwilligers in Gelderland en het belangrijke werk wat zij doen. De vrijwilligers zijn aangesloten bij een verscheidenheid aan natuur- en vrijwilligersorganisaties, zoals Floron, de Zoogdiervereniging en Ravon, die de provincie helpen bij het organiseren van deze eerste editie van de Natuurmakersdagen. In Gelderland werken ruim 20.000 natuurvrijwilligers aan natuur en landschap, die met hun inzet bijdragen aan biodiversiteitsherstel. Ze leveren een belangrijke bijdrage aan het beheer van natuurgebieden, de aanleg van bomen en struiken in het landelijk gebied, monitoringswerk en zijn de onmisbare kracht achter vele vergroeningsinitiatieven in steden. Natuurvrijwilligerswerk is daarmee van grote waarde voor het herstel van de biodiversiteit en het behoud van historische cultuurlandschappen en natuurgebieden.

AanmeldenU kunt zich aanmelden voor één of meerdere excursies opHome | Gelderse Natuurmakersdagen (gelderland-events.nl)Meedoen is gratis, er is plaats voor 10 -30 mensen per excursie, maar vol is vol. Dus wees er op tijd bij!

De Gelderse Natuurmakersdagen worden in opdracht van provincie Gelderland georganiseerd door de Zoogdiervereniging, RAVON en Floron.