Winterswijk – Toneelvereniging TOEP uit Winterswijk-Kotten is zaterdag onderscheiden met de Koninklijke Erepenning vanwege het 75-jarig bestaan van de vereniging.
Tijdens de jubileumvoorstelling reikte burgemeester Bengevoord de erepenning uit aan voorzitter Willem Naaijkens.

Toneelvereniging TOEP
Toneelvereniging TOEP (‘Ter Ontspanning En Plezier’) is opgericht op 6 april 1946 door een groep jonge mensen die na de bevrijding van ons land elkaar ontmoetten op dansles.
Vanaf 1946 is er elk jaar een voorstelling gegeven door TOEP. Het Achterhoekse dialect en de daaraan verbonden kenmerken staan veelal in de voorstellingen centraal. De vereniging, die bestaat uit ongeveer 70 leden in de leeftijd van 12 jaar tot ver in de 80, is een actieve vereniging.
Tevens onderhoudt de vereniging goede contacten met diverse (zuster)verenigingen, de Winterswijkse muziekvereniging Concordia in Kotten en de toneelvereniging in Barlo, Duitsland.

Koninklijke Erepenning
De Koninklijke Erepenning is een ereteken dat door Zijne Majesteit de Koning kan worden verleend aan verenigingen, stichtingen of instellingen dan wel aan sportverenigingen. Het symboliseert het respect en de waardering die de Koning heeft voor de bijzondere verdiensten van de vereniging of instelling.