Buurtvereniging Vosseveld uit Winterswijk is zaterdag onderscheiden met de Koninklijke Erepenning vanwege het 75-jarig bestaan van de vereniging.

Tijdens het jaarlijkse buurtfeest reikte burgemeester Bengevoord de erepenning uit aan voorzitter Gerard Roerdinkholder.

Buurtvereniging Vosseveld

Buurtvereniging Vosseveld werd op 1 juli 1945 opgericht. Het doel van de vereniging was om gezamenlijk weer te bouwen aan de toekomst. Het samen organiseren van activiteiten en samen weer plezier hebben en feestvieren was hierbij belangrijk.

Vosseveld is een kleine gemeenschap aan de rand van Winterswijk. Buurtvereniging Vosseveld bestaat uit inwoners van Vosseveld en leden van buiten Vosseveld die betrokken willen zijn en blijven. De vereniging bestaat uit veel vrijwilligers die zich inzetten om activiteiten te organiseren en de buurtvereniging te laten voortbestaan. Vanaf 1945 wordt jaarlijks een feest georganiseerd met een optocht met versierde wagens. Ook is er jaarlijks een spelletjesmiddag en een feestavond. Ieder jaar wordt er voor de jeugd een Palmpasen optocht en een sinterklaasmiddag georganiseerd.

Een belangrijk doel van de vereniging is om de vereniging door te kunnen geven aan de volgende generatie zodat de cultuurhistorische tradities behouden blijven.