Op zaterdag 18 juni vond bij Fijnder Werkleerbedrijf Oost-Achterhoek, voor het eerst een open dag plaats. Het bedrijf dat sinds 1 januari 2022 is ontstaan uit de samenvoeging van Werkbaan Oost en de Sociale Dienst Oost-Achterhoek, stelde haar deuren open voor publiek.

Bezoekers kwamen het fraaie pand, aan de Batterij in Groenlo, binnen via een oranje loper. Bij binnenkomst op het Loopbaanplein werden ze vriendelijk welkom geheten door de medewerkers van Fijnder. Met bordjes was een looproute over beide verdiepingen van het gebouw uitgezet, zodat men op eigen tempo kon kennismaken met het pand en de organisatie.

De looproute door het pand kwam uit in de werkplaats van het werkleerbedrijf. Hier waren medewerkers écht aan het werk, zodat bezoekers een goede indruk konden krijgen van de werkzaamheden die Fijnder voor diverse regionale en landelijke opdrachtgevers uitvoert. Ook de speciaal ingerichte ‘prikkelarme’ ruimte, het magazijn en zelfs de fietsenstalling die zich in het pand bevindt maakten onderdeel uit van de route.

Heb je de open dag gemist, maar wil je wel weten wat Fijnder doet en waar het werkleerbedrijf voor staat? Kijk dan op www.fijnder.nl.