Een puber kan niet twee jaar in een coronacrisis zitten zonder dat dat gevolgen heeft voor zijn of haar ontwikkeling. Hoe krijg je inzicht in wat de mogelijke gevolgen zijn? En wat kun je doen? Het Preventie Platform Jeugd organiseert hier op donderdag 19 mei twee bijeenkomsten over, een voor ouders en opvoeders en een bijeenkomst voor professionals die werken met pubers.

Van 15.00 tot 17.00 uur neemt ontwikkelingspsycholoog Steven Pont de professionals mee in de belevingswereld van pubers. Tijdens deze bijeenkomst gaan de deelnemers proberen de puber eerst wat beter te begrijpen, om zich daarna te buigen over wat er nu eigenlijk van professionals verwacht wordt. Deze bijeenkomst vindt plaats bij De Hofnar, Polstraat 7 in Aalten.

 

Van 20.00 tot 22.00 uur neemt ontwikkelingspsycholoog Steven Pont ouders en opvoeders mee in de belevingswereld van pubers. Waarom heeft de coronacrisis juist op pubers zo’n grote impact? Wat zie je? Of wat zie je juist niet? En wat kun je als ouder of opvoeder dan doen? Deze bijeenkomst vindt plaats bij City Lido, Kerkstraat 6 in Groenlo.

Ondersteuning van het Preventie Platform, in de vorm van onder meer trainingen en bijeenkomsten, is gratis beschikbaar voor inwoners van de gemeente Aalten, Berkelland, Oost Gelre en Winterswijk. Aanmelden kan tot 13 mei via de (vernieuwde) website van het Preventie Platform Jeugd: www.preventieplatformjeugd.nl