Henk Hartemink (voorzitter Stichting Vrienden van Estinea) en Danny Jansen (cliënt Estinea) nemen een donatie in ontvangst van Harm Takke (Takke Tweewielers uit Dinxperlo)

 

Donderdag 17 februari mochten Danny Jansen, cliënt bij Estinea, en Henk Hartemink van Stichting Vrienden van Estinea maar liefst zes cheques van bedrijven uit de regio in ontvangst nemen voor de aanschaf van tablets en informatieborden. Met deze apparaten
kunnen cliënten van Estinea een speciale app gebruiken waarmee ze stap voor stap vakvaardigheden kunnen leren en zelfstandiger werken. Een eerdere pilot met deze app was zeer succesvol.

Klaassengroep BV., JUMBO en Firma H. Takke tweewielers uit Dinxperlo, Hesselink Koffie uit Winterswijk, Fysio Specialist uit Aalten en IT- Value uit Oosterbeek doneerden een mooi bedrag voor de aanschaf van tablets en informatieborden waar de app op gebruikt kan worden. JUMBO Dinxperlo eigenaar Wilfried Arentz: “We vinden het belangrijk dat mensen met een beperking mee kunnen doen. Zelf hebben wij ook een aantal mensen met een beperking in dienst. De meerwaarde zit echt in het meedoen in onze samenleving, eenieder op zijn of haar eigen manier. Daarom leveren wij graag een bijdrage aan het project voor cliënten van Estinea.”

“Mooi voorbeeld noaberschap”

“Het is geweldig om te zien hoeveel bedrijven uit de omgeving bijspringen om een bijdrage te leveren aan het levensgeluk van mensen met een verstandelijke beperking in hun regio”, vertelt Henk Hartemink, voorzitter stichting Vrienden van Estinea. “Een mooi voorbeeld van
noaberschap!” Hij benadrukt dat elke bijdrage, groot of klein, nog welkom is. “Zo kunnen nog meer werk- en activiteitenlocaties en daarmee cliënten van Estinea via een tablet of informatiebord nieuwe vaardigheden leren en zelfstandiger aan het werk.”

Zelfstandiger werken

Meer eigen regie met handige technologie. Dat is de kern van de app ‘Mijn EigenPlan’ voor mensen met een verstandelijke beperking. Via de app op een tablet of informatiebord kan iemand nieuwe vakvaardigheden te leren, zodat hij of zij zelfstandiger kan werken. De afgelopen tijd deed een aantal cliënten en medewerkers van Estinea mee aan een pilot. En de reacties waren heel positief. Begeleider Illse Boel Jacobs: “De app biedt zelfstandigheid. Zo heeft een cliënt inmiddels geleerdv om geheel zelf een cake te bakken. Ik merk aan haar dat ze daar heel trots op is. Het zou geweldig zijn als straks nog meer cliënten met behulp van de app nieuwe dingen kunnen leren.”

Over Stichting Vrienden Van Estinea
Gewoon meedoen in de samenleving en het beste uit jezelf halen. Mensen met een beperking hebben daarbij af en toe een steuntje in de rug nodig. Met hart en ziel zet Stichting Vrienden van Estinea zich hiervoor in. De stichting zamelt geld in en levert een bijdrage aan de realisatie van activiteiten, voorzieningen en zorgprojecten waar geen reguliere financiering voor is. Kijk voor
meer informatie op Stichting Vrienden van Estinea