Het terrein van de Sport- en Turnhal en het Gerrit Komrij College is nu een rookvrije omgeving. Borden op deze locatie geven dit aan. “Sporten en roken is geen goede combinatie. Ook hoort roken niet thuis in het onderwijs. Daarom is het goed dat er nu borden met de tekst ‘Dit terrein is rookvrij’ zijn geplaatst in de omgeving van de school en de sportaccommodatie”, vertelt wethouder Elvira Schepers.

 

Rookvrije generatie

In samenwerking met sportclubs, onderwijs en organisaties werken we aan een rookvrije generatie. Zo beschermen we kinderen en zorgen we ervoor dat zij rookvrij opgroeien. Ieder kind moet deze kans krijgen. Wethouder Schepers legt uit: “Het doel is dat kinderen niet in de verleiding komen om te gaan roken. En rokers te stimuleren te stoppen. Een rookvrije omgeving draagt hieraan bij. Ik ben dan ook blij dat de borden nu op deze locatie staan’.

 

Informatie

Wil je dat een speelplek of sportclub in jouw omgeving rookvrij wordt? Laat het zien! Rita Lankveld van de gemeente Winterswijk geeft je graag meer informatie hoe je kunt laten zien dat de omgeving rookvrij is. Op telefoonnummer (0543) 543 543 of via e-mail rlankveld@winterswijk.nl is Rita Lankveld bereikbaar.