Wethouder Bert Frings heeft vanmiddag de opening van zonnepark Arrisveld in Winterswijk verricht. Het 7 hectare grote zonnepark in hiermee definitief in bedrijf en zal voor ruim 2.000 huishoudens aan duurzame elektriciteit opwekken. Het zonnepark staat op twee agrarische percelen op landgoed De Batenborgh die eigendom zijn van de stichting Vicarie Sancti Nicolai. De stichting viert deze maand teven haar 520-jarig bestaan.

Het park is ontwikkeld en zal worden beheerd door Statkraft. Het bedrijf blijft aanspreekpunt voor de omwonenden en andere belanghebbenden. Peter van Groenendaal, ontwikkelaar van Statkraft: “Ik feliciteer graag de stichting Vicarie Sancti Nicolai met hun 520 -jarig bestaan. Wij hebben deze stichting leren kennen als een professionele en prettige partner om mee samen te werken en waarderen het feit dat het landgoed bij wil dragen aan de verduurzaming van Winterswijk.”