Together On Stage (TOS) verzorgt dit najaar weer een aantal jamsessies voor een ieder die van muziek maken houdt en dit samen met andere muzikanten wil doen. De organisatie van TOS maakt zich sinds 2017 hard voor meer muziek in de gemeente Winterswijk.

Together On Stage startte vorig jaar maart met de organisatie van een nieuw Winterswijks muziekevenement ‘TOSFEST’. Een initiatief waarbij muzikaal talent elkaar ontmoette, samen musiceerde en in drie maanden tijd toewerkte naar een optreden in Theater de Storm. TOSFEST was een groot succes dat in juni dit jaar werd opgevolgd door TOS-Challenge, een singer-songwriter middag waarbij er gezamenlijk in één middag een nummer geschreven werd en ’s avonds werd opgevoerd. Tussendoor organiseerde TOS met enige regelmaat jamsessies waarbij muzikanten elkaar op een laagdrempelige manier leerden kennen en samen musiceerden.

Jamsessie zondag 30 september
Dit najaar organiseert Together On Stage in september en november opnieuw jamsessies waarbij iedereen die passie voor muziek heeft welkom is om deel te nemen, te komen kijken en/of te luisteren. De deelname is gratis en voor geluid wordt gezorgd. De jamsessies zijn laagdrempelig opgezet waarbij juist ook mensen die nog nooit voor publiek hebben gezongen of gespeeld de ruimte krijgen hun eerste ervaringen op te doen. Ook wordt er bij kleine lokale horecaondernemingen gespeeld. De eerstvolgende jamsessie vindt plaats op zondag 30 september, van 14.00 uur tot 18.00 uur bij Café de Boemel, Spoorstraat 5 in Winterswijk. Iedere jamsessie wordt muzikaal afgesloten met het optreden van een lokale band.

Ook in het nieuwe jaar zet de organisatie de jamsessies voort in maart en mei, elke keer de laatste zondag van de maand. Wie op de hoogte wil blijven van toekomstige evenementen doet er goed aan de facebookpagina van Tosfest in de gaten houden: https://www.facebook.com/tosfestwinterswijk

Meer muzikale plannen
Na TOSFEST, de TOS-Challenge en de jamsessies is TOS inmiddels uitgegroeid tot een muzikaal platform dat muzikale samenwerkingen en ontwikkelingen stimuleert. De TOS organisatie heeft nog meer ideeën om de popmuziek in Winterswijk een nieuwe boost te geven en staat te popelen om meer mooie muzikale evenementen in Winterswijk neer te zetten. Wat precies, blijft nog even een verrassing. Daarover volgt op een ander moment meer informatie.