Foto: RTV Slingeland

De Marathon Nationaal Landschap van dit jaar is afgelast door een tekort aan vrijwilligers. De organisatie kan door het tekort een goede wedstrijd niet meer garanderen en heeft daarom besloten een streep door de editie van 2018 te zetten.

“Met pijn in het hart is besloten om de editie van 218 geen doorgang te laten vinden”, laat het bestuur van de Marathon Nationaal Landschap weten. In het bestuur en de organisatie zijn de afgelopen jaren de nodige veranderingen geweest. Zo is het stichtingsbestuur regelmatig gewisseld en werden de vrijwilligers ook minder. “Ondanks een voortvarende start werden de organisatie en bestuur geconfronteerd met een aantal tegenvallers bij de voorbereiding. Deze tegenvallers hebben geleid tot openstaande taken die door de beschikbare vrijwilligers niet voldoende konden worden opgevangen.”

Het bestuur wil in 2019 wel weer een wedstrijd organiseren. “Het bestuur wil de tijd nemen om de organisatie in de breedte te versterken, waardoor er in de toekomst weer een marathon georganiseerd kan worden met een kwaliteitsbeleving die de deelnemers van de Marathon mogen verwachten.” Het bestuur en de organisatie laten weten dat ze de hele gang van zaken betreuren. “We vinden het heel vervelend voor de deelnemers en de harde kern vrijwilligers die zich in de afgelopen maanden hebben ingezet om hun bijdrage te leveren.”