Foto: RTV Slingeland

Het nieuwe coalitieprogramma onder de naam ‘Winterswijk maken we samen!’ is gereed. Het programma wordt door de nieuwe coalitie van CDA en Winterswijks Belang (WB) op maandag 11 juni gepresenteerd. Ook zal dan het nieuwe college geïnstalleerd worden.

Drie wethouders
In april werd al duidelijk dat er drie wethouders in het college gaan plaatsnemen. Hiervan zijn er twee namens het CDA, dat de grootste partij werd tijdens de gemeenteraadsverkiezingen, en één van Winterswijks Belang. Namens het CDA gaat Ilse Saris sowieso door als wethouder. De andere twee andere (nieuwe) wethouders worden maandag 11 juni bekend gemaakt.

Coalitieprogramma
Het is al een tijdje stil rondom het nieuwe coalitieprogramma. Eind april meldde CDA en WB dat de formatie in ‘constructieve sfeer’ verloopt en dat ze met maatschappelijke instanties in gesprek waren voor hun wensen de komende jaren. Op 9 mei werden deze gesprekken voortgezet en werden ook keuzes gemaakt voor het nieuwe college.