De kampioenen van het G-team. Foto: FC Winterswijk

Het G-team van FC Winterswijks is afgelopen zaterdag kampioen geworden en FC Trias zet de reeks van remises door en moet er alles aan doen om zich te handhaven in de 3e klasse.

FC Winterswijk
Een dikke maand geleden leek FC Winterswijk (zondag) zich na goede resultaten tegen topploegen in klasse 1E veilig gesteld te hebben. Daarna kwam er echter de klad in en ook dit weekend leverde de uitwedstrijd tegen NEC een 1-2 nederlaag op. Siebe te Winkel scoorde bij een 0-1 achterstand zo’n tien minuten voor tijd de gelijkmaker, maar in blessuretijd gingen de Winterswijkers alsnog het schip in. Dit heeft tot gevolg dat de FC met 27 uit 24 nog maar net boven de gevarenzône zit. 

Het zaterdagteam speelde thuis tegen middenmoter Grolse Boys met 1-1 gelijk. Jaron de Keyzer voorkwam in de slotminuut met zijn treffer een nederlaag. De ploeg handhaaft zich met dit resulaat op de derde plaats van onderen. 

Ook heeft FC Winterswijk een kampioen sinds dit weekend. Het team voor gehandicapten, het z.g. G-Team werd afgelopen zaterdag kampioen bij Oranje Nassau in Almelo. 

Het werd een groot feest met een gezellige barbecue als afsluiting. Een prachtig resultaat en onze felicitaties gaan uiteraard uit naar dit team.

FC Trias
FC Trias is in klasse 3C de laatste weken bezig met een serie remises. Om dit te doorbreken moest er dit weekend maar eens gewonnen worden van subtopper OBW, uiteraard een moeilijke klus. Hoe dit afliep kunt u zien in de volgende samenvatting, met commentaar van Kevin ten Dolle

Alweer een gelijk spel, dus, en de ploeg is met 22 uit 24 nog steeds niet veilig. Maar mede-laagvliegers Keijenburgse Boys en AD’69 laten ook steeds punten liggen. Komend weekend staat de wedstrijd tegen AD’69 op het programma en hopelijk levert dat een positief resultaat op. 

VV MEC
In 4C lukte het MEC niet de goede resultaten te continueren. Uit tegen Erix verloor de club met 0-1. De tweede plaats zijn ze hierdoor kwijtgeraakt aan GWVV en met 45 uit 23 staan ze nu derde. 

Sportclub Meddo
In 5B leverde SC Meddo weer een goede prestatie door in en tegen Neede met een 3-2 overwinning aan de haal te gaan. Jesse Kersten was twee keer trefzeker en Jay Frerichs eenmaal. Met 44 uit 21 staat het team nu derde, met slechts 1 puntje minder dan nummer twee Delden en een wedstrijd minder gespeeld. 

VV Vosseveld
Boekte Vosseveld in een midweekse wedstrijd, dankzij een treffer van Diederick Veldkamp, nog een 1-0 overwinning op Bredevoort, in het weekend ging de ploeg met een 0-8 nederlaag tegen Delden gigantisch de mist in. Trainer Stephan Fleming had als enig excuus dat het team met grote personele problemen kampte. Een derde plek van onderen is het resultaat. 

WMHC Avanti
De heren hockeyers van Avanti wonnen een paar weken geleden thuis nog met 4-2 van Haackey, maar de uitwedstrijd dit weekend tegen dezelfde club ging nu met 1-4 verloren. Desondanks blijft de ploeg op de tweede plek staan, vier punten achter koploper Hardenberg. 

WIKO
De korfbalwedstrijd tussen Wiko en Olympia ’22 werd uitgesteld in verband met het overlijden van een erelid van Wiko. 

WR&PC
Afgelopen week werd bij de Winterswijkse Ruiter & Pony Club de Week van de Hippische Wedstrijden gehouden. Eerste prijzen werden hierbij gewonnen door Vivian van den Berg met Meteor, Mirjam ten Dolle met Feline, Franne Wolterink met Dino Gomell, Marek Egbers met Fairytales Guinevere, Charlotte Almekinders met Georgina en Chelsea Hogeslag met Presley E. the King.