Sportnieuws plaatje week 14

Sportnieuws plaatje week 14
Tijdens de Paasdagen is er door de Winterswijkse sportploegen zeker niet stil gezeten! Er waren ronkende motoren bij de autocross in Meddo en we hebben er een Nederlandse Kampioen uit Winterswijk bij.

Schaakkampioen
Lauri Maris is tijdens het Paasweekeinde in Waalwijk Nederlands Kampioen jeugdschaken bij de meisjes tot 10 jaar geworden. In de laatste van negen rondes had ze aan een professionele remise in vier zetten voldoende om haar laatst overgebleven concurrente op een onoverbrugbare achterstand te zetten. Lauri won zes keer en speelde drie keer remise, waarmee ze haar totaal op 7,5 bracht.

FC Winterswijk ZO1
Het zondagteam van FC Winterswijk is na de winterstop al zes wedstrijden ongeslagen en thuis tegen SC Bemmel werd die succesreeks voortgezet. Thuis won FC Winterswijk met 1-0 van de mannen uit Bemmel. Doelpunt werd gemaakt door Siebe te Winkel. “Bij het ingaan van de winterstop hadden we 9 punten en nu al 26”, constateerde een tevreden trainer John Gielink. Een vijfde plaats is het resultaat, waarbij wel aangetekend moet worden dat diverse ploegen minder wedstrijden hebben gespeeld. Een samenvatting van deze wedstrijd is gemaakt door TV Slingeland.

FC Trias
In klasse 3C heeft FC Trias de opleving van de afgelopen weken niet kunnen voortzetten. In Doetinchem werd tegen Viod met 0-3 het onderspit gedolven. Omdat de meeste mede-degradatiekandidaten ook verloren staat de ploeg nog steeds met 16 uit 18 vierde van onderen.

VV MEC
In 4C deelden MEC en Vios Beltrum de punten met een 2-2 gelijkspel. Voor MEC scoorden Emiel Dibbets en Robert Woordes. Met 29 uit 15 staat MEC op de vijfde plaats, maar men heeft nog enkele inhaalwedstrijden tegoed, zodat nog wat klimmen tot de mogelijkheden behoort.

Sportclub Meddo
In 5B sleepte SC Meddo een moeizame 3-2 overwinning tegen Delden uit het paasvuur. Tom Pelle, Jesse Kersten en Sander Tiggeloven waren verantwoordelijk voor de Meddose treffers. Door het verlies van Neede heeft Meddo zich met 38 uit 17 vaster op de tweede plek genesteld.

Autocross Meddo
In Meddo was op tweede paasdag weer het scheuren van gemotoriseerde vierwielers te horen tijdens de autocross. Het was extra druk omdat door slechte weersomstandigheden elders wedstrijden waren afgezegd. Een primeur in Meddo waren de Mini Buggy’s, een nieuwe klasse voor jongens en meisjes van 6 t/m 8 en 8 t/m 12 jaar. TV Slingeland maakte opnamen van deze klasse en hadden een gesprekje met Levie Hendriks, die in de B-klasse als vierde eindigde. Vermeldenswaard is nog dat Marco Raben uit Meddo zegevierde in de Keverklasse.

Skopein/Wivoc
Het damesvolleybalteam van Skopein Wivoc kwam in Lichtenvoorde in actie tegen Longa ’59 en ging daar met 1-3 ten onder.

Wiko
De korfballers van Wiko konden het tegen DLKV niet bolwerken en verloren met 8-15.

Paasloop Lichtenvoorde
Op eerste paasdag werd in Lichtenvoorde weer de traditionele Paasloop gehouden. Archeusleden waren hierbij succesvol. Op de 10 kilometer zegevierde Lars Duistermaat en bij de jeugd passeerden op de 2500 meter de tweelingzussen Nadia en Saskia de Jong als tweede en derde de eindstreep met een onderling verschil van 0,1 seconde.