Liefhebbers van lekker eten weten het allang: met een bezoekje aan de Achterhoek doe je je smaakpapillen een groot plezier. De Achterhoekse koks weten hoe ze de producten uit de streek het beste tot hun recht kunnen laten komen. En vanaf half oktober tot eind januari heeft de Achterhoekse gastronomie weer talloze smakelijke en bijzondere wildgerechten op het menu. Vaak is dit wild afkomstig uit de eigen streek en dat proef je.
 
De Achterhoek
Tijdens het wildseizoen is de Achterhoek misschien wel op z’n mooist. De uitgestrekte bossen en de landgoederen bij de kastelen betoveren u met hun kleurenpracht. De schilderachtige dorpjes en karakteristieke steden omarmen u met hun warmte. Stad en streek dompelen u onder in een heerlijk seizoen. Mét natuurlijk de bijbehorende culinaire verwennerij. Want de uitgebreide wildarrangementen van de Achterhoekse hotels en restaurants maken de beleving compleet.
 
Wild eten in de Achterhoek
Ruim twintig wildrestaurants serveren vanaf half oktober smaakvolle wildgerechten. De diversiteit is groot en elke kok heeft zijn eigen specialiteit. Bij veel restaurants werken de koks met wild uit hun eigen regio. Zij weten precies hoe ze dit vlees het best tot hun recht kunnen laten komen. Niet voor niets rijdt menig liefhebber in het najaar naar de Achterhoek voor een heerlijke reerug of hazenpeper.
 
De Achterhoekse wildrestaurants bieden aantrekkelijke een- of meerdaagse arrangementen aan. Van culinaire zesgangendiners tot ‘wilde’ weekenden, het is allemaal mogelijk. Kijk op www.wildetenindeachterhoek.nl voor een compleet overzicht.
 
Wildwijn 2017
De restaurants die deelnemen aan ‘Wild eten in de Achterhoek’ selecteren ieder jaar gezamenlijk hun favoriete wildwijn. Dé wijn die, naast de eigen wijnkaart, in de wildperiode door alle deelnemende restaurants geschonken wordt. Dit jaar is de gekozen wildwijn de Epicuro Appassimento. Deze wijn heeft een donkere, robijnrode kleur. De geur is intens en zit barstensvol rijp fruit als pruimen, frambozen en kersen en aangevuld met een vleugje specerijen. De smaak is zeer vol, rijk en zacht met donker, overrijp, zoetig fruit en nuances van specerijen. De afdronk is zacht, lang en vol.
 
Wild enkelijke wildarrangementen bier
Dat wild en wijn een mooie combinatie zijn, dat is bekend, maar ook bier laat zich heerlijk smaken bij wildgerechten. Bier is er in vele soorten en heeft een ontzettend brede smaakrange. Bockbier heeft een herfstachtige roodbruine kleur en is iets zwaarder dan een normaal pilsje. De smaken zijn beduidend krachtiger en voller. Dat maakt dat ook bockbier een uitstekende begeleider is van wildgerechten.  
 
Vanaf half oktober verkrijgbaar: Wildkookboek
Half oktober verschijnt het Wildkoekboek. Voor dit boek reisde culinair journalist Jacques Hermus langs jagers en wildslagers, langs chefs en wijnmakers. In de Achterhoek tekende hij recepten op van twintig chef-koks van wildrestaurants die deelnemen aan de campagne Wild eten in de Achterhoek. Met een boek vol inspirerende recepten en boeiende verhalen als resultaat. Op www.wildetenindeachterhoek.nl leest u meer.
 
Meer informatie
Informatie over restaurants die vanaf oktober de heerlijkste wildgerechten serveren, lees je in de brochure ‘Wild eten in de Achterhoek’. Deze brochure is in het najaar gratis verkrijgbaar bij de deelnemende restaurants. Kijk voor meer informatie en reserveer één van de heerlijke arrangementen op www.wildetenindeachterhoek.nl.