hsfnieuwbouw

hsfnieuwbouwWINTERSWIJK – Transport- en logistiekbedrijf HSF gaat het complex aan de Misterweg opnieuw uitbouwen. Deze maand wordt op het huidige terrein de geconditioneerde op- en overslag uitgebreid met een nieuw distributiecentrum. De nieuwbouw zal bestaan uit 1800 m2, 10 docks en een verdieping. De begane grond is bestemd voor crossdocking (niet opslaan na ontvangst, maar direct verzenden naar afnemer) en opslag.

Op de verdieping zullen naast de geautomatiseerde crossdocking van hangend vlees ook orderpick- en logistieke activiteiten als wegen, labellen en ompakken plaatsvinden. De nieuwbouw zal duurzaam plaatsvinden volgens BREEAM-normen, waarbij gestreefd wordt naar de hoogst mogelijke score.
Aannemer WAM&Van Duren gaat het nieuwe distributiecentrum bouwen.De nieuwbouw komt aan de achterzijde van het terrein, grenzend aan het perceel van de Winterswijkse IJsvereniging. Ook dat terrein gaat HSF nog in gebruik nemen.
Eerder deze week maakte HSF bekend te zijn gefuseerd met het Deense N&K Spedition, waardoor de positie op de Europese markt verder versterkt wordt. Bij HSF werken nu zo’n anderhalf duizend mensen, verspreid over meerdere vestigingen in Europa.