museumwereldvanwenters

museumwereldvanwentersWINTERSWIJK – Het belevenismuseum in Winterswijk kan waarschijnlijk volgend voorjaar opengaan dankzij een huurovereenkomst en de vorming van een stichting die fiscale voordelen oplevert.  Die hoop spreekt voorzitter Hans van Lith van de Vereniging Het Museum uit in het jongste ledenblad.

 

Eerder dit jaar werd er nog vanuit gegaan dat het belevenismuseum Wereld van Wenters in de Meddosestraat vanaf oktober dit jaar in fases zou kunnen opengaan. Dat is niet gelukt. Maar met De Woonplaats is nu overeenstemming bereikt over een huurcontract, waarbij de Stichting Exploitatie Het Museum een btw-plichtige stichting wordt. De aanvraag hiervoor is eind september bij de belastingdienst ingediend.

Het bestuur verwacht dat daarmee in de toekomst een fiscaal voordeel behaald kan worden en dat een fiscale claim uit 2013 die aan de stichting werd opgelegd, gedeeltelijk weer terug te vorderen zal zijn. “Als de belastingdienst het groene licht geeft, kunnen de handtekeningen worden geplaatst en kunnen we aan de slag”, aldus Van Lith. Hij schrijft te hopen dat het museum dan in april of mei open kan.