molendebataaf

molendebataafWINTERSWIJK – Er is een conflict ontstaan over het al dan niet snoeien van een groep bomen op de hoek van de Bataafseweg en de Vredenseweg. De Stichting Molen de Bataaf wil dat het bosje gesnoeid wordt om de molen meer wind te laten vangen, maar buurtbewoners zijn daar op tegen. Twee wijkbewoners zijn een handtekeningenactie tegen het voornemen begonnen. Vanaf vanmiddag (vrijdag) 16 uur meer hierover in de nieuwsuitzending van TV Slingeland.

Het belangenconflict is ontstaan door de plannen tot verbetering van de Bataafseweg. Om de weg veiliger te maken en een vrijliggend fietspad aan te leggen, heeft de gemeente een strook grond nodig die voor de molen ligt. De gemeente Winterswijk is daarover in gesprek met de stichting die eigenaar is van de molen en met de bewoners van twee naastgelegen panden.
De stichting wil eventueel die strook grond verkopen, maar stelt een voorwaarde. De gemeente moet een eerder gedane belofte over het snoeien van de bomen tegenover de molen eerst nakomen, aldus het bestuur. Van die bomen ondervindt de molen namelijk een windbelemmering. De wijkbewoners zien het

snoeien van dat bosje naast de plas aan de Vredenseweg echter niet zitten. Het is een geliefd gebiedje om met bijvoorbeeld de hond te wandelen. Om het snoeien tegen te gaan, zijn twee wijkbewoners een handtekeningenactie begonnen. Meer hierover op TV Slingeland, vrijdag vanaf 16.00 uur.