steengroeve3 180

steengroeve3 180WINTERSWIJK – De steengroeveconcerten van volgend jaar staan in het teken van de cinema. Daags nadat Sibelco bekendmaakte in 2017 de Winterswijkse groeve weer beperkt open te stellen voor activiteiten, onthulde het Steengroevetheater het thema voor de nieuwe concertreeks. De drie voorstellingen zijn gepland op woensdag 9, vrijdag 11 en zaterdag 12 augustus. De voorverkoop start begin december.

De organisatie van de steeds populairdere concerten heeft het publiek gisteravond gevraagd suggesties te doen voor de filmmuziek. De Facebookpagina van het Steengroevetheater wordt inmiddels overstelpt met voorstellen, uiteenlopend van Indiana Jones en Schindlers List tot Pirates of the Carribean, Soldaat van Oranje en Once upon a time.

Het Steengroevetheater hield in 2010 voor het eerst een amateurvoorstelling in de steengroeve met Jesus Christ Superstar en daarna steeds met een ander thema: Oersprong (2011), Symfonia (2013), The Wall (2014), Symfonia II (2015) en dit jaar trok MZN8D (Midzomernachtsdroom) in totaal 11.000 bezoekers, van wie de helft van

buiten Winterswijk. Het muzikale en visuele spektakel krijgt landelijk steeds meer aandacht. Het Winterswijks Muziek Theater, dat de voorstellingen verzorgt, staat onder de creatieve leiding van Gerben Kruisselbrink (muziek), Jasper Korving (regie) en Kimberley Arends (choreografie).